Skip to content

I Flørli ved Lysefjorden ligger Norges lengste trapp. Kjenner du det ikke i beina etter å ha gått opp og ned der, er du i god form.

Trappa går langs rørgaten fra Flørli kraftstasjon til Ternevatn, den er 740 meter lang og opptil 45 grader bratt. Trappa består av 4444 trinn og ble anlagt i 1918 i forbindelse med at rørgata ble bygget. Frem til 2003 var det stort sett bare kraftverkets folk som brukte trappa når de drev med vedlikeholdsarbeid. Fra 2003 har den vært åpen for allmennheten. Det er ikke veiforbindelse til Flørli, men anløp av rutebåtene som trafikkerer Lysefjorden. På Flørli har Stavanger Turistforening (STF) en ubetjent hytte og mange starter turen inn i Frafjordheiene herfra med en skikkelig trappetur. STF har merket ruter fra toppen av trappa og innover i heiene til blant annet Blåfjellenden og Lysebotn. Trappa er også en turistattraksjon i seg selv  og mange kommer hit bare for å ta turen opp og ned. Det er en liten hvilebu midtveis i trappa.

Returen til Flørli tar du ned Rallarstien som ble gjennåpnet og merket av STF. Turen ned tar ca. 2 timer, og går går via Flørlistølen.

Vinteren: Du må ikke gå trappene om vinteren, Det er skredfare hele vinteren og  du vil møte store snefenderi trappa.Snøen smelter normalt mai-juni Det er ikke anbefalt å gå ned trappene, hverken sommer eller vinter.

Kilde: www.ut.no

Flørli - Foto: florli.no
Flørli - Foto: florli.no
Flørli - Foto: florli.no
Flørli - Foto: florli.no
Flørli - Foto: Åse Vestersjø
Flørli - Foto: florli.no

Kart

  Kontakt oss i dag

  Navn & Etternavn:*

  E-post:*

  Telefon:

  Melding:

  Jeg ønsker å sende melding. Du får epost kopi av innsendt skjema.

  Back To Top