Skip to content

Gilje Tre har fokus på å være i forkant når det gjelder teknisk utstyr, og investerer betydelig i å stadig utvikle maskinparken – derfor har de sannsynligvis noen av de mest moderne produksjonsmiljøene i bransjen.
1 2015 ble de kåret til årets LEAN- virksomhet, LEAN FORUM Norge.

Kontakt oss for mer informasjon.

Gilje Tre – Mer enn 60 års pågangsmot og kvalitetsfokus
Året var 1948, og landet var fremdeles preget av varemangel, rasjonering og harde kår. Det var innenfor disse rammene, i kjølvannet av 2. verdenskrig, at de fem brødrene Gilje bygget trevarefabrikk på Gilja i Rogaland. I begynnelsen besto produksjonen hovedsakelig av vinduer, dører, lærvesker, tresko og en beskjeden mengde jærstoler, men målet – og drømmen – var alltid heltidsproduksjon av vinduer og dører.

At dette skulle kreve såpass mye pågangsmot, stahet og nytenking gjennom mer enn et halvt århundre, visste ikke brødrene den gang. Og godt er det. Historien om Gilje Trevarefabrikk inneholder nemlig flere kapitler om det å trosse motgang, og om å fokusere på muligheter i stedet for begrensninger for å overleve og ekspandere under tøffe rammebetingelser. Et samarbeid med den suksessrike hus- og hytteprodusenten Block Watne på slutten av 50-tallet satte skikkelig fart i fabrikken. 60- og 70-tallet ble tider preget av optimisme og vekst.

Tidlig på 80-tallet valgte Gilje å utvidet salgsområdet til også å gjelde Sørlandet og deler av Østlandet. Det viste seg å være et smart trekk. Leveransene til Block Watne avtok på denne tiden, men salget i de nye markedene økte. Nok en gang tok Gilje-familien forretningsmessige grep som gjorde at de var i forkant av utviklingen.

Nye markeder og endrede behov hos kundene gjorde at Gilje i 1992 overtok ytterdørsprodusenten Nordoor AS på Moi. Utvidelser og investeringer i maskinparken på denne fabrikken har lenge vært, og er fremdeles, høyt prioritert. Dette betyr først og fremst at Gilje Tre kan produsere et bredt spekter av ytterdører som møter dagens strenge krav til kvalitet, design og estetikk, men det gjør også at bedriften kan kalle seg en komplett leverandør innen begge segmentene vinduer og dører.

I dag har Gilje mer enn 280 ansatte som produserer 120 000 vinduer og 20 000 ytterdører hvert eneste år. Produkter som lavenergivinduer, brannvinduer, sikkerhetsglass, selvrensende glass, branndører og sikkerhetsdører inngår også i sortimentet. Alt er tilpasset dagens behov og gjeldende byggtekniske forskrifter.

Kontakt oss
Telefon: +47 51 61 29 00
E-post: post@byrkjedalstunet.no

Back To Top