skip to Main Content

Ønsker du å ta med deg din gruppe til Byrkjedalstunet? Vi tilbyr skreddersydde pakker for deg og ditt reisefølge etter ditt ønske. Vi har små og store lokaler for bespisning og selskap. I tillegg kan dere selvsagt også spise i restauranten.

Vi har hyggelige priser for 2- eller 3 retters lunsjer eller middager. Gjestene kan besøke Lystøperiet og vi tilbyr også guida turer og historiefortellinger både her på tunet, men også i Daniel Øvstebøs private museum i Dirdal.

Fra Byrkjedalstunet er det kort reisevei til både Gloppedalsura og Månafossen. Begge disse severdighetene er vel verdt et besøk!

Restaurant

Vi serverer alt fra tradisjonsrik bondekost til de flotteste selskapsretter, tilberedt av lokale råvarer fra skog, fjell og fjord. Velg blant nystekte lapper, saftig Herefordbiff som beiter oppå høyfjellet om sommeren og nede i dalen på våren og høsten, våre populære kjøttkaker, aure, rømmegrøt eller andre retter fra menyen.

forside-ysteriet
lapper-byrkjedalstunet-1024x683
middag-byrkjedalstunet-1400x800

Lysstøperiet

Lysstøperiet er et sted rikt på opplevelse.
Lokalene er særegne, der første del av lysstøperiet bærer preg av at det engang har vært et gammelt ysteri.
I lysstøperiet finner en et stort utvalg av egenproduserte lys i alle fasonger og farger i tillegg til spennende interiørartikler, suvenirer, trevarer, ullvarer, steiner og mineraler, kortreist mat fra lokale småskalaprodusenter, julevarer og mye mer.

thumbs_IMG_4047
thubsbilde-stearin
IMG_3982
IMG_4027

Museum – Reise tilbake i tid?

Har dere lyst til å reise tilbake i tid?
På Daniel Øvstebø sitt privatmuseum har dere nå en sjelden mulighet til å oppdage glemte skatter fra regionen og historien fra tiden da Dirdal Strikkeri var i drift.
Denne helt unike samlingen omfatter blant annet en krigsutstilling, ei stue fra 50- tallet, en gavlbåt som ble brukt under sildefiske, flotte veteranbiler og en utstilling fra Dirdal Handelslag fra den tid det var i drift. En lokal guide viser dere rundt i museet.

Etter omvisningen venter en bedre middag på Byrkjedalstunet. Her kan man om ønskelig også få en omvisning på tunet og besøke Lysstøperiet.

Og vil man bare ha en middag, uten omvisning, så er det selvsagt også mulig.
Minimumsbestilling 10 personer.

Microsoft Word - Privat museum på Dirdal.docx
Microsoft Word - Privat museum på Dirdal.docx
Microsoft Word - Privat museum på Dirdal.docx
Microsoft Word - Privat museum på Dirdal.docx

Gloppehallen

Hovedrommet har egen scene og alt du kan tenke deg av moderne teknisk utstyr. Et påkostet lysanlegg farger himlingen i tråd med tema og ønsket stemning.

Kapasiteten er stor. Med sine 950 kvm har Gloppehallen god plass til å bespise mer enn 200-300 personer fordelt på 2 lokaler. Alt etter hvilket arrangement det er. Rammene skaper vellykkede bedrifts- og kundearrangementer, seminarer, produktlanseringer, kurs og konferanser. Minneverdige bryllup, jubileum, store merkedager, sommeravslutninger, julebord, utstillinger og konserter… bare fantasien setter grenser. Gloppehallen ble skapt da behovet for riktig store lokaler meldte seg, samtidig som FV 45 trengte store mengder fyllmasse. Også her har vi god kontroll på alle prosessene, fra a til å.

grloppehallen
IMG_9366
Julebordshow - Forsidebilde
IMG_9344

Turer – Gloppedalsura

Naturens eget steinbrudd, laget for over 10.000 år siden.
Gloppedalsura er noe så norsk som ei steinrøyus. Men ikke hvilken som helst røys, dette er Nord-Europas største.
Frost- og tineprossesser etter isen smeltet bort fra Gloppedalen gjorde sitt til at enorme mengder blokker og stein raste ut fra den sørlige fjellsiden. Raset la seg omsider til ro som en 100-meter tykk ur oppå en endemorene og Gloppedalsura var skapt. Slik har vi dette enorme området med spektakulær natur liggende her til glede for store og små.

Pers_302
IMG_9704
IMG_4067
IMG_4074

Turer – Månafossen

Månafossen er med sine 90 meter i fritt fall den høyeste fossen i Rogaland.
Turen starter på Eikeskog hvor det er sti og litt trappeklatring på den første delen av turen. Men med litt kjetting til å holde seg i på de bratteste bergene, går det relativt greit. Underveis er det flere tilrettelagte utsiktspunkter til fossen. Månafossen er rangert som nr. 9 i Norge, og regnes som en av fylkets største turistattraksjoner. Turen bør imidlertid ikke ende her. Du klarer godt en liten klatretur til, og før neste halvtime har gått, åpner landskapet seg: Du står plutselig på Mån hvor Jæren Friluftsråd har restaurert den gamle fjellgarden. Helt fram til 1915 bodde det folk her ved innfallsporten til Fidjadalen.

IMG_9516
IMG_9573
IMG_9544
IMG_9555

Kontakt oss
Telefon: +47 51 61 29 00
E-post: post@byrkjedalstunet.no

  Kontakt oss i dag

  Navn & Etternavn:*
  E-post:*
  Telefon:

  Melding:

  Jeg ønsker å sende melding. Du får epost kopi av innsendt skjema.

  Back To Top