Skip to content

Ønsker du å ta med deg din gruppe til Byrkjedalstunet?

Sammen med deg tilbyr vi skreddersydde pakker for deg og ditt reisefølge. Vi har små og store lokaler for bespisning og selskap. Dere kan også spise i restauranten.

Vi har hyggelige priser for to- eller treretters lunsjer eller middager. Gjestene kan besøke vår store interiørbutikk med eget lysstøperi og vi tilbyr også guidede turer og historiefortelling både her på tunet, men også i Daniel Øvstebøs private museum i Dirdal.

Fra Byrkjedalstunet er det kort reisevei til Gloppedalsura og Månafossen, men også til andre turmål og severdigheter i Rogaland.

Restaurant

Vi serverer alt fra tradisjonsrik bondekost til de flotteste selskapsretter, tilberedt av lokale råvarer fra skog, fjell og fjord.
Velg blant saftig Herefordbiff som beiter oppå høyfjellet om sommeren og nede i dalen på våren og høsten, våre populære kjøttkaker, hamburger, nystekte lapper, aure, rømmegrøt eller andre retter fra menyen.

forside-ysteriet
lapper-byrkjedalstunet-1024x683
middag-byrkjedalstunet-1400x800

Lysstøperiet

Lysstøperiet er et sted rikt på opplevelse.
Lokalene er særegne, der første del av lysstøperiet bærer preg av at det engang har vært et gammelt ysteri.
I lysstøperiet finner en et stort utvalg av egenproduserte lys i alle fasonger og farger i tillegg til spennende interiørartikler, suvenirer, trevarer, ullvarer, steiner og mineraler, kortreist mat fra lokale småskalaprodusenter, julevarer og mye mer.

thumbs_IMG_4047
thubsbilde-stearin
IMG_3982
IMG_4027

Museum – Reise tilbake i tid?

På Daniel Øvstebø sitt privatmuseum har dere nå en sjelden mulighet til å oppdage glemte skatter fra regionen og historien fra tiden da Dirdal Strikkeri var i drift.
Denne helt unike samlingen omfatter blant annet en krigsutstilling, ei stue fra 50- tallet, en gavlbåt som ble brukt under sildefiske, flotte veteranbiler og en utstilling fra Dirdal Handelslag fra den tid det var i drift. En lokal guide viser dere rundt i museet.

Minimumsbestilling 10 personer.

Microsoft Word - Privat museum på Dirdal.docx
Microsoft Word - Privat museum på Dirdal.docx
Microsoft Word - Privat museum på Dirdal.docx
Microsoft Word - Privat museum på Dirdal.docx

Gloppehallen

Hovedrommet har egen scene, PA-anlegg og et Yamaha GT2-piano. Et påkostet lysanlegg farger himlingen i tråd med tema og ønsket stemning.

Kapasiteten er stor i denne trolske fjellhallen. Med sine 950 kvadratmeter har Gloppehallen god plass til å bespise opptil 300 personer fordelt på to lokaler, alt etter hva slags arrangement det er.
Rammene skaper vellykkede bedrifts- og kundearrangementer, seminarer, produktlanseringer, kurs og konferanser. Minneverdige bryllup, jubileum, store merkedager, sommeravslutninger, julebord, utstillinger og konserter.

Det er bare fantasien som setter grenser.

grloppehallen
IMG_9366
Julebordshow - Forsidebilde
IMG_9344

Gloppedalsura

Naturens eget steinbrudd, laget for over 10.000 år siden.
Gloppedalsura er noe så norsk som ei steinrøys. Men ikke hvilken som helst røys, dette er Nord-Europas største.
Frost- og tineprossesser etter at isen smeltet bort fra Gloppedalen gjorde sitt til at enorme mengder blokker og stein raste ut fra den sørlige fjellsiden. Raset la seg omsider til ro som en 100-meter tykk ur oppå en endemorene og Gloppedalsura var skapt. Slik har vi fått dette enorme området med spektakulær natur liggende her til glede for store og små.

Pers_302
IMG_9704
IMG_4067
IMG_4074

Månafossen

Månafossen er med sine 90 meter i fritt fall den høyeste fossen i Rogaland.
Turen starter på Eikeskog hvor det er sti og litt trappeklatring på den første delen av turen. Med litt kjetting til å holde seg i på de bratteste bergene, går dette greit for de aller fleste. Underveis er det flere tilrettelagte utsiktspunkter til fossen. Månafossen er rangert som nr. 9 i Norge, og regnes som en av fylkets største turistattraksjoner. Turen bør imidlertid ikke ende her. Du klarer godt en liten klatretur til, og før neste halvtime har gått, åpner landskapet seg: Du står plutselig på Mån hvor Jæren Friluftsråd har restaurert den gamle fjellgarden. Helt fram til 1915 bodde det folk her ved innfallsporten til Fidjadalen.

IMG_9516
IMG_9573
IMG_9544
IMG_9555

Kontakt oss
Telefon: +47 51 61 29 00
E-post: post@byrkjedalstunet.no

Back To Top