Skip to content

BYRKJEDALSTUNET
DEN EKTE OPPLEVELSEN.

HJERTELIG VELKOMMEN TIL OSS PÅ BYRKJEDALSTUNET! På de neste sidene vil du få en liten presentasjon av vårt produkt og vår historie.

De aller fleste er godt kjent med vårt flotte fabrikkutsalg og vår kafe med tradisjonsrike, hjemmelagde retter. Og vi er svært glad for at Byrkjedalstunet har blitt et naturlig stoppested langs veien for veldig mange. Vi har et brennende engasjement for å skape og er stadig opptatt av å utvikle plassen videre. I dag er Byrkjedalstunet et unikt hotell med flotte konferanselokaler. Vi er arrangør av de fleste typer arrangementer og selskaper. Vi har og et 1100 kvadratmeter stort fabrikkutsalg som bugner av stearinlys og interiørvarer med mye, mye mer. Enten du er her i bedriftssammenheng eller privat håper vi du får en god og minnerik opplevelse.
Ingen produkter hos oss er tilfeldige; til og med dynen er «håndplukket»! Vi er opptatt av kvalitet i alle ledd og hos oss skal du bo godt, spise godt, sove godt, ja rett og slett ha det godt! Vi setter stor pris på om du tar deg tid til å gi oss en tilbakemelding på siden lenger bak i denne permen. Med din tilbakemelding kan vi fortsette arbeidet med å kvalitetssikre og å utvikle stedet videre.

Ta gjerne turen ned på setra og hils  geitene Byrkje og Dala.
Vi ønsker deg et fint opphold hos oss på Byrkjedalstunet!
Så mye mer enn du tror

TELEFON: 51 61 29 00

 

************************************************

HISTORIE FRA GEITEYSTERI TIL TURISTMAGNET MED TRADISJONER.

HISTORIEN OM BYRKJEDALSTUNET

Bygningene til Byrkjedalstunet har opprinnelig vært et geiteysteri. Ysteriet ble grunnlagt av lokale bønder i 1923; stor geitebestand og godt beite gav råvarene fil den kjente Byrkjedalsosten. Driften av ysteriet varte frem til 1973, da ble det nedlagt og slått sammen med Vikeså Meieri. Brødrene Daniel og Arne Øvstebø kjøpte bygningene til det tidligere Byrkjedal Ysteri i 1978, og Byrkjedal Lys AS ble så etablert i 1988. I begynnelsen ble det ble laget stearinlys etter gammel tradisjon.
Etter en liten stund ble det i tillegg åpnet en liten kiosk med salg av kaffe, lapper og pølser. Senere overtok Daniel Øvstebø bygningene.
Allerede den gang var behovet for utvidelse stor og produksjon av lys ble derfor flyttet til Gilja og navnet ble endret fil Byrkjedalstunet.
Våren 1991 stod spisestedet ferdig renovert. Utviklingen har siden den gang bare vært positiv, og i dag serverer vi alt fra tradisjonell hjemmelaget husmannskost fil de flotteste festmåltider, tilberedt etter gamle oppskrifter og fortrinnsvis basert på lokale råvarer fra skog, fjell og fjord.
Med årene har det blitt flere bygninger på tunet, som alle har en historie med seg.

Stølsbygningene nede på Setra er bygget opp etter støler fra lokalområdet på 1800-tallet.
I dag brukes stølene til ulike typer arrangement og sosialt samvær for mindre grupper med servering av både mat og drikke.
Saghuset vårt er en kopi av et saghus som stod sentralt på Gilja på 1900 tallet. Det var forfedrene til Daniel som bygde Saghuset på Gilja i sin tid.
Det var her begynnelsen på det som idag er Gilje Tre startet. Saghuset her på tunet er bygget på samme måte som det gamle, og brukes idag til kurs- og konferanse og ulike typer selskap. Bygningene som huser hotellrommene er kopier av hus og husmannsplasser som stod i området på 1800 tallet.
Også navn, farger og dekor er inspirert fra 1800-tallet. På den tiden var det vanlig at fjøset og bolig stod tett i tett, og de aller fleste husmannsplasser hadde en smie. e..
Så og i mangel på areal utvendig ble løsningen å bygge innover i fjellet. Ovalen ble bygget etter inspirasjon fra fjellkirken i Helsinki.
Herfra kom også ideen til Gloppehallen. Utgravingen startet i 2001 og i 2005 stod et av regionens mest spektakulære selskapslokale ferdig.
Bygningene til Gloppehallen og Ovalen har en litt nyere historie.
Ønske om utvikling står sterkt hos Daniel mye mer enn du tror.

 

************************************************

HOTELL VÅKNE TIL FUGLEKVITTER OG BEKKESUS.

SÆRPREG PÅ ALLE ROM

Ved Byrkjedalstunet hotell er det historien som står i sentrum. Komforten på rommene er topp moderne.
Farger, dekor, lamper og gardiner skaper en stemningsfull reise tilbake i tid. Sov i hus med gressdekkede tak.
Våkne til fuglekvitter og bekkesus. Byrkjedalstunet hotell har 31 overnattingsrom, fordelt på enkle-, doble- og familierom.
Vi kan huse tilsammen 64 gjester. Ingen rom er like, alle har hvert sitt særpreg. Samtlige rom har velutstyrt, fliselagt bad og dyner i ekte gåsedun.

Her har vi rom for enhver smak. Koselige dobbeltrom med utsikt mot geitene og bekken, eller store familierom med utsikt mot fjellet.
Familierommet kan også kan reserveres for to personer. Da har dere skrivebord, sofa og store bad om dere ønsker litt bedre plass.

Alle rom har:

— Nydelig frokost inkludert
— Trådløst nettverk
— 46 tommer HD-TV og 20 kanaler
— Fliselagt bad med varme i gulvet

 

************************************************

RESTAURASJON
LOKAL MAT MED LANGE TRADISJONER.

EN PRIS VINNENDE SMAK
EN KULINARISK KULTUROPPLEVELSE Restauranten var opprinnelig et Ysteri, og gjennomgående dekorert med gamle gjenstander og antikviteter fra ysteridriften og private hjem fra midten av 1800-tallet. I den hjemmekoselige og intime atmosfæren en kulturopplevelse av både kulinarisk og visuell karakter.

Vi serverer alt fra tradisjonsrik bondekost til de flotteste selskapsretter, tilbe av lokale råvarer fra skog, fjell og fjord.
Velg blant nystekte lapper, saftig herefordbiff av kjøtt fra egen gård, våre populære kjøttkaker, aure, rømmegrøt eller andre retter fra menyen.
Byrkjedalstunet ble kåret til årets spisested langs veien i 1999 og regions-vinner av Ganefart 2008.

 

************************************************

KURS & KONFERANSE
SKREDDERSYR GJERNE GODE LØSNINGER.

HISTORISKE HUS OG LOKALER

Vi er viden kjent for den gode maten og servicen, og kanskje litt mindre kjent som den nye møteplassen i Stavangerdistriktet.
Nå har vi bygget gjesterom og konferanserom i og utenfor fjellet som det knapt finnes maken til!
Vi har også utviklet en meny kun basert på det beste vi kan oppspore av gode råvarer fra fjord til fjell i nærmiljøet.
Vi har 4 flotte konferanserom. Vi kan ta imot grupper på alt fra 1-300 og har 31 gjesterom og 64 sengeplasser.
Vi tilbyr også spennende aktiviteter både på og utenfor området!

Hva med 3-retters middag tilberedt på vedfyrt ovn nede i Randalstølen..?

Våre møterom har:
– Videokanon
– Lydanlegg
– Flip-over
– Trådløst Wifi

Ta kontakt for en uforpliktende visning eller tilbud.

 

************************************************

GLOPPEHALLEN
I FJELLET DET BLÅ. DER KUN FANTASIEN SETTER GRENSER.

950 KVM UTHULET I FJELLET

Hovedrommet har egen scene og alt du kan tenke deg av moderne teknisk utstyr.
Et påkostet lysanlegg farger himlingen i tråd med tema og ønsket stemning.
Kapasiteten er stor. Med sine 950 kvm har Gloppehallen god plass til å bespise mer enn 500 personer fordelt på 2 lokaler, avhengig av type arrangement.
Rammene skaper vellykkede bedrifts- og kundearrangementer, seminarer, produktlanseringer, kurs og konferanser.
Minneverdige bryllup, jubileum, store merkedager, sommeravslutninger, julebord, utstillinger og konserter… bare fantasien setter grenser.
Gloppehallen ble skapt da behovet for riktig store lokaler meldte seg, samtidig som FV 45 trengte store mengder fyllmasse.
Også her har vi god kontroll på alle prosessene, fra a til å.

Er du interessert i Gloppehallen til bryllup, firma eller andre arrangement? Ta kontakt så viser vi deg alle mulighetene.

 

************************************************

JULEBORD + FAMILIEJULEBORD

(Link)

************************************************

LYSSTØPERIET + JULELOFT

(Link)

************************************************

BARNAS BYRKJEDAL AKTIVITETER FOR SMÅ… OG STORE!

HVILKE FARGE ER DIN FAVORITT?

Finne på noe kjekt sammen med barna? De minste skal selvfølgelig også ha det godt i Byrkjedal!
I lysstøperiet har vi egne lys for barna som de kan farge. Hvem lager det fineste lyset til hytta eller hjemmet, eller hva med en liten gave til besteforeldre?
Ingenting er koseligere enn et egenprodusert lys fra små barnehender. Kom innom lysstøperiet og spør oss om råd og tips angående farging av lys. Vi er glade for å hjelpe.
Nede på Setra bor geitene Byrkje og Dala. De er veldig glad for å få besøk av både små og store.

Hva med å fargelegge eller pusle mens du venter på at maten skal bli servert?
I resepsjonen inne i kafeen har vi flotte aktivitetsposer til alle barn.

Spør oss, så hjelper vi deg med å finne!

 

************************************************

TURER

(Link)

************************************************

TILBAKEMELDING – SKJEMA??

************************************************

INSTAGRAM / FACEBOOK

************************************************

Back To Top