Skip to content

Preikestolen, et kjent turistmål i regionen – er et fjellplatå på nordsiden av Lysefjorden i Forsand kommune.

Platået er tilnærmet flatt, ca. 25 × 25 meter og henger 600 meter over Lysefjorden. Fra gammelt av hadde platået navnet Hyvlatånnå (høveltanna). Rundt 95 000 personer besøkte Preikestolen i løpet av de fire sommermånedene i 2006. Det er god utsikt over Lysefjorden og heiene rundt fra platået.

Det var trolig en frostsprengning for 10 000 år siden som gjorde det slik at Preikestolen ble dannet. Kanten av isbreen lå da like ovenfor fjellet. Preikestolen har en flere meters dyp sprekk tvers over platået som trolig også er et resultat av frostsprengninger. Geologer har konkludert med at Preikestolen er trygg selv om mange ugrunnet tror at fjellplatået vil dette ned når de ser sprekken.

Normal gangtid tur/retur P-plass ved Preikestolhytta på sti (uegnet for rullestol/barnevogn) er 1–2 timer hver vei. Lysefjorden byr på enestående natur med de vakre øyene i Ryfylket. Her kan du oppleve et vakkert fjordcruise på en av Norges mektigste fjorder. Turen på den 42 km lange Lysefjorden er fylt med opplevelser som «Fantehålå», store fossefall, geiter, seler, idylliske øyer og enestående natur.

Kontakt oss:
Telefon: +47 51 61 29 00
E-post: post@byrkjedalstunet.no

 

Kart

  Kontakt oss i dag

  Navn & Etternavn:*

  E-post:*

  Telefon:

  Melding:

  Jeg ønsker å sende melding. Du får epost kopi av innsendt skjema.

  Back To Top